top of page

Paardrijden zonder stress

Paardrijden vinden we allemaal helemaal fantastisch!

Hoe mooi is het, om op zo'n machtig mooi dier te rijden. Om samen een team te zijn en om in je training steeds dichter bij elkaar te komen.

Welke tak van de sport je ook beoefent, Dressuur, Springen, Eventing, bij allen is het van belang dat jij en je paard evenveel plezier beleven.

Dat je niet alleen je paard wilt verbeteren, maar ook jezelf....


Daar spring ik in.. Zoals jullie zullen weten, ben ik ook instructeur. In mijn lessen staat dierenwelzijn altijd voorop! Ik kijk met een kritische blik naar meerdere aspecten, te denken aan;

Bouw van het paard

Beweging van het paard

Opleidings niveau van het paard

Houding en zit van de ruiter

Beweging van de ruiter

Hulpen die de ruiter geeft

Harnachement van het paard


In mijn lessen hoor ik heel veel "Huh, dat heeft nog nooit iemand tegen mij gezegd!" "Hee, als je het op deze manier uitlegt, dan lukt het gewoon!"

Ik kijk echt naar het paard en de ruiter, als combinatie. Niets is zo frustrerend, als wanneer je een paard moet besturen, zoals in het boekje beschreven staat.

Ja, ik heb op een bepaalde manier dingen aangeleerd gekregen op mijn instructeursopleiding. Maar bij mij, is geen enkel paard hetzelfde! Door verschillende nieuwe, of andere methodes te proberen komen jullie samen vooruit.


Ieder jaar school ik mijzelf bij, ik kijk geregeld filmpjes (van alle niveaus) op internet, om daar ook van te leren.

Wil jij ook rijden zonder stress? Meer plezier hebben met je paard samen? Neem dan snel contact op! Zit ik niet in jouw regio? Niet getreurd, vraag gewoon eens een les aan bij een andere instructeur, die op de zelfde vriendelijke wijze met de dieren om gaat!

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mama

bottom of page