Over Jamie Jane 


Het gezicht achter JJ's Paarden service 

 

Mijn naam is Jamie Jane Bosman, ik woon samen met mijn lieve man, Remko en onze 2 katten, Bonnie en Clyde in Almere. Zelf heb ik sinds 2019 mijn paard, El Divo. Daarnaast is in 2021 mijn tweede paard, Dottie bij de familie gekomen. Zij word tevens ingezet voor lessen. Verder geniet van alle dieren die ik op mijn pad tegenkom.


Als klein kind voelde ik al een grote liefde voor dieren.
Sinds de basisschool wist ik zeker dat ik qua vervolgopleiding 'iets met dieren' wilde gaan doen. Het Groenhorstcollege, richting dierverzorging was voor mij een logische keuze. Hier ben ik tevens geslaagd voor de Mbo-opleiding Management-Dierhouderij.


Daar bleef het niet bij, ik wilde meer en ik merkte, dat ik een bijzondere kijk heb op dieren. Ik leerde dat ik sinds kleins af aan al veel meer voelde en wist van dieren en mensen. Dingen die ik niet aan de buitenkant kon zien. Zo voelde ik ook heel sterk wanneer dieren zich niet lekker voelde. Of wanneer er thuis iets niet goed was, terwijl ik niet thuis was. In mijn leven zijn er meerdere mensen geweest die mij hebben verteld dat ik met dieren kon praten. Al begreep ik op jonge leeftijd nog niet wat dat inhield. Later vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats, ik kan praten met dieren! En ik vertaal hun stem graag voor jou!

Hoewel ik dit dus altijd heb gevoeld, wilde ik toch mijn kennis hierover vergroten. Je bent natuurlijk ook nooit uitgeleerd. Dat is de reden dat ik nog aantal opleidingen en cursussen heb gevolgd: Alternatieve diergeneeskunde, Energetische therapie en een ORUN diploma.

 


Samen met mijn moeder heb ik met ons burger initiatief 'Een dier is geen ding', een poging gedaan om strengere straffen op te leggen voor dierenmishandeling.
Mijn doel is dan ook om dieren een stem te geven en om mensen bewuster te maken van de gevoelens en de stem van hun dieren.

Jamie Jane en El Divo

Dierenwelzijn voorop!

Jamie Jane en Dottie

Mijn doel is om dieren een stem te geven. In al mijn diensten staat het dierenwelzijn met prioriteit op nummer één.

Dieren doen nooit iets zomaar. Alles is met een reden, of om je iets duidelijk te maken. Laten we hun input als iets belangrijks zien!

Met mijn energetische behandelingen en foto readings, laat ik de dieren spreken in hun eigen taal en vertaal ik dat naar de eigenaar.
Wij zouden nooit een dier ergens toe moeten dwingen.
Door te vertalen wat jouw dier te vertellen heeft en nodig heeft, zorgen we samen voor een betere communicatie met je dier, wat leidt tot een betere samenwerking!
Hoe leuk en fijn is het als je samen met je paard verder komt en beide plezier hebt!
Tijdens de lessen, kijk ik naar wat het paard en de ruiter samen kunnen en begeleid niet alleen het rijden, maar ook in de dagelijkse omgang rondom het paard.


Bij het scheren, zorg ik altijd voor rust en scheer ik op tempo van het paard. Bij paarden die het scheren nog niet kennen, of het heel spannend vinden neem ik extra veel tijd. Zo zorgen we voor de juiste ervaring.

Een paard en ruiter hebben niks aan stress en hebben samen de tijd nodig om van en met elkaar te leren.


Ik hoop aan al mijn klanten mee te kunnen geven, dat vertrouwen de basis is. Maar ook dat het veel leuker is, om dingen samen met je paard te doen, in plaats van iets af te dwingen.

Uiteraard zijn alle andere dieren net zo welkom, als het gaat om energiewerk. Honden, katten, konijnen, schapen, koeien en ga zo maar door. Ook zij hebben gevoelens om met ons te delen.