Diensten


Wil je een afspraak maken? Ga dan naar de contact pagina op de website. De diensten op afstand kun je direct in je winkelwagen toevoegen en zo je afspraak inplannen. De tarieven vind je hier. 

Bij het inplannen van een afspraak, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. De voorwaarden zijn tevens te vinden onderaan iedere pagina.

Energetisch werk

Foto reading

Laat je paard zijn verhaal vertellen aan de hand van een foto reading.
 

Ik ga met de aangeleverde foto de chakra's van het paard langs. De energieën van het lichaam zullen daarbij spreken. Ik maak een verslag van alles wat het paard mij verteld en laat zien. Dit verslag stuur ik op per mail.

 

Eventuele vragen voor het paard kunnen vooraf gesteld worden en deze zal ik dan stellen tijdens de reading.

Tijdens een fotoreading kan het paard mij dingen vertellen over het verleden, het heden. Ik voel ook in op het lichaam en het paard kan mij daarin vertellen of er ongemakken zijn en waar deze zitten.

 

Er kunnen voor de foto reading 5 vragen gesteld worden. Daarna bereken ik een meerprijs per vraag.

Klankschaal therapie

Tijdens een klankschaal behandeling voel ik in op het lichaam, waar het paard een behandeling nodig heeft. De behandeling stem ik af op hetgeen jij tegenaan loopt met je paard.

De klanken gaan diep het lichaam in, waardoor dit niet alleen in de bovenste laag van het weefsel werkt, maar ook in de daar onderliggende spieren, pezen, banden en weefsels waar we met onze handen niet bij kunnen.

Een klankschaal sessie kan daardoor dan ook extra ondersteunen, waar reguliere zorg soms tekort schiet. De klanken hebben een rustgevend effect op het dier en zijn daarbij bewezen effectief gebleken bij lichamelijke klachten. 

Het kan zijn dat ik tijdens de sessie ook de stemvork inzet, deze kan net even extra kracht bijzetten en is fijn als extra voor lichamelijke klachten.

In diverse universitaire studies is er onderzoek gedaan naar de werking van klanken. Deze onderzoeken wezen uit dat klanken een positief effect hebben op de mentale gezondheid en zelfs ernstige trauma's kunnen helpen verminderen.

Klankschalen zijn in te zetten voor ondersteuning bij trauma verwerking, stress release, verminderen van lichamelijke ongemakken en pijn. Ik adviseer meerdere sessies voor het beste resultaat. 

Reading op locatie

Ik kom graag bij je langs op locatie om met je paard te kletsen.

 

Tijdens een reading op locatie laat ik het paard aan het woord. Ik deel daarbij alles wat het paard mij laat zien, voelen of vertelt.

Je kunt daarbij zoveel vragen stellen als je wilt.

Ik ga pas weg als ik merk dat het paard alles voor dat moment heeft gedeeld en als al jouw vragen zijn beantwoord.

 

Zie een reading als een 'sessie'; een leven is heel lang en daarom deelt het paard wat voor dat moment belangrijk is. Dit kunnen dingen zijn uit het verleden, uit het heden en ook in het lichaam kunnen er bepaalde aandachtspunten zijn of bepaalde klachten.

 

Tijdens een reading kan ik deze problemen localiseren. Met een healing aansluitend kan ik het lichaam weer meer in balans brengen en daarbij eventuele klachten, zowel fysiek als mentaal, ondersteunen.

Reading via Teams

De perfecte combinatie tussen een live reading en een foto reading.

 

Je bent er zelf bij als ik contact maak met je paard, maar dan in je eigen vertrouwde omgeving. We maken contact via Teams.

 

Tijdens deze reading kun je een onbeperkt aantal vragen stellen en kun je precies horen wat je paard allemaal te vertellen heeft. Je mag alles meeschrijven om het zelf daarna nog even rustig na te lezen.

 

Deze live foto reading heeft als voordeel dat je geen last hebt van ongewenste mensen om je heen, dus dat je vrijuit kunt spreken, en natuurlijk heb je geen reiskosten om te betalen.

Healing

Stel het lichaam weer in balans.

 

Tijdens een healing stuur ik helende energieën naar het lichaam, deze ondersteunen het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ik gebruik daarbij ook ondersteuning van edelstenen.

Hiermee zorg ik ervoor dat het lichaam weer in balans komt.

Healing kan bijdragen aan stress release, trauma's helpen verwerken, lichamelijke pijnen verzachten en een herstel proces versnellen. Healing kan daarom worden ingezet bij zowel lichamelijke klachten, als emotionele blokkades. Het zorgt voor meer rust en een beter welzijn.

Ieder chakra heeft zijn eigen energie; als de energie niet (goed) stroomt, raakt het lichaam uit balans. Met een healing laat je de energie weer op de juiste manier stromen.

 

Healing geeft een positief effect op lichamelijke en mentale ongemakken en pijn. Voor het beste resultaat kunnen er soms meerdere healing sessies nodig zijn.

 

Een healing sessie kan soms ook raadzaam zijn om te doen voor de eigenaar, of in combinatie van paard- en eigenaar.

Een healing is mogelijk op locatie en op afstand

Even iets vragen

De mogelijkheid om gewoon even iets te vragen waar je tegenaan loopt, zonder te lang te wachten.

 

Geen complete reading, maar wel antwoord op de vragen waar je mee zit. Natuurlijk kan ik ook een boodschap aan het paard doorgeven!

 

Ik bied bij deze dienst korte, gerichte vragen aan. Wil je een uitgebreid antwoord of heb je een uitgebreide vraag? Dan past een foto reading beter bij jou.

 

Bij deze dienst kun je 5 vragen stellen of 5 dingen doorgeven aan je geliefde dier. Wil je net iets meer vragen of doorgeven? Dat kan tegen meerprijs, met een maximum van 10 vragen of boodschappen.

 

De antwoorden ontvang je binnen 10 werkdagen.

Kaartlegging

Weten wat er in de kaarten geschreven staat?

 

Orakelkaarten geven een verhelderende blik en helpen je met het maken van keuzes uit je onderbewustzijn.

Ik kies altijd welk dek ik vind dat het beste past bij de energie van de kaartlegging.

 

De orakelkaarten wijzen je altijd een kant op. Het is aan jezelf hoe je daar verder mee omgaat.

Een kaartlegging is mogelijk voor zowel mens als dier.

Reading paard op locatie

Paarden scheren

Scheren van paard, pony, shetlander

Een goede ervaring is belangrijk voor een paard. 

 

Daarom biedt ik rust, ervaring en kwaliteit.

Ik heb veel ervaring met het scheren van paarden en pony's; van paarden die voor het eerst geschoren moeten worden, tot paarden met een trauma als mede paarden die jaarlijks worden geschoren.

 

Scheren doe ik altijd op tempo van het paard. Ik neem graag extra tijd, indien dit nodig is. Ik heb meerdere draadloze scheermachines mee, met een minimaal geluid- en trilling voor een goede ervaring.

 

Met rust en het juiste materiaal is ruim 95% van de paarden zonder verdoving te scheren. Ik werk liever niet met verdovende middelen. Maar ik kan dit in sommige situaties wel adviseren, voor een betere ervaring voor het paard. Verdovingspasta kan ik niet meenemen. Maar kunnen we wel toedienen in overleg.

 

Je paard volledig geschoren, of wil je liever een jachtpatroon of een Irish clip? Dan kan ik je helpen. Natuurlijk ook als je een leuk figuur, of een heel kunstwerk in gedachten hebt.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Figuren scheren

Naast het "normaal" scheren van paarden en pony's, durf ik mij ondertussen wel een expert te noemen in het scheren van speciale patronen.

 

Van simpele hartjes, tot onze disney helden. Alles is mogelijk! Ik vindt heel erg leuk en een mooie uitdaging om het paard en de speciale verzoeken te scheren.

 

Wil jij iets bijzonders scheren? Stuur dan even een berichtje, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Kijk vooral ook naar de foto's om inspiratie op te doen.

Volledig geschoren paard

Lesgeven

Les op je eigen paard

Samen werken naar ontspanning.

 

Heb jij een eigen paard en wil je graag les? Dan kom ik graag naar jullie toe om les te geven.

Daarbij bespreken we samen welke doelen je hebt en kijken we hoe we daar naartoe kunnen werken. Daarbij staat het dierenwelzijn altijd voorop, zodat jullie samen plezier hebben aan het rijden.

Daarnaast let ik ook op de andere aspecten die van invloed kunnen zijn op de prestaties, zoals harnachement, bouw van het paard, beweging van zowel paard als ruiter, enz.

 

Je kunt bij mij terecht voor dressuur- en springles, en voor les in longeren met enkele en dubbele lijnen.

Les op mijn paarden

De omgang naast het paard, is voor mij net zo belangrijk als het rijden zelf.

 

Bij vele stallen mag je niet zelf de verzorging van het paard op je nemen. Staat het paard soms al opgezadeld klaar, of moet je die overnemen uit een andere les?

Als je bij mij komt paardrijden, mag je dit allemaal zelf doen. We beginnen met het borstelen en opzadelen, daarna gaan we paardrijden en we eindigen met de na-verzorging.

Ik heb één lespaard, Dottie, een lieve merrie geboren in 2018. Dottie is geschikt voor de beginnende tot de gevorderde ruiter. Je kunt voor haar zowel dressuur als springles bespreken.

 

Ik geef op een positieve manier les en leer je op de juiste manier het paardrijden. Ik beloof dat ik niet achter je aan ren met een longeerzweep en dat je bij mij geen treintjes lessen rijdt.

 

Instructie paardrijden

Samenwerkingen


Omdat ik niet alles zelf kan, maar wel graag aan mijn klanten fijne bedrijven wil aanraden ben ik wat samenwerkingen aangegaan. Bij al deze bedrijven staat dierenwelzijn hoog in het vaandel, dat is voor mij erg belangrijk. Iedere ondernemer waarmee ik een samenwerking aan ga, word zorgvuldig uitgekozen. Ze hebben een fijne werkwijze en ik beveel deze dan ook ten zeerste aan.

De edele psycholoog

De 𝐦𝐞𝐞𝐫𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐜𝐨𝐚𝐜𝐡𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐡𝐮𝐥𝐩 𝐯𝐚𝐧 𝐩𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧.

Tijdens een sessie heeft het paard een centrale rol. Je zou het paard kunnen zien als co-coach of co-therapeut; als een collega van de coach/therapeut die jouw proces faciliteert.

Jo-Anna maakt onder andere gebruik van Dottie voor haar coaching sessies.

 

www.edelepsycholoog.nl

www.instagram.com/edelepsycholoog

www.facebook.com/edelepsycholoog

 

Over De edele psycholoog:

Ik ben Jo-Anna Bosman. Ik houd mij graag bezig met creativiteit, planten, dieren en het helpen van mensen. Samen met mijn  chihuahua Toby en kanaries Vladder en Croky (en een stuk of 30 planten) woon ik in Almere. Ook heb ik een paard genaamd Godien, zij staat gestald op een paddock paradise.

Rianne Engel Dierfysio

Fysiotherapie en gedrag.

Ben je op zoek naar een goede fysio therapeut? Rianne Engel werkt als fysio voor paarden. Loop jij tegen problemen aan in het bewegingsstelsel van je paard. Neem dan zeker contact op.

JJ's Paarden service staat achter de behandelingen van Rianne.

 

www.engeldierfysio.nl

www.instagram.com/academic.andalusier

www.facebook.com/engeldierfysio

 

Over Rianne Engel fysio

 

Leandra van Heusden Photography

Fotografie

Het is leuk om je eigen dieren terug te zien op de foto. Leandra is voornamelijk bezig met fotografie voor paarden, maar maakt ook foto's van honden.

 

www.leandravanheusdenphotography.nl/

www.instagram.com/leandravh_photography/

www.facebook.com/leandraphotography

 

Over Leandra van Heusden Photography

Mijn naam is Leandra en ik ben fotograaf van Leandra van Heusden Photography. Ik ken Jamie Jane nu al een tijdje en heb mogen ervaren met mijn eigen paard Amstella dat zij een fijne instructrice is en haar readings hebben ons heel erg geholpen toen mijn paard Amstella erg ziek was..
Naast dat ik fotograaf ben ik werkzaam in een dierenkliniek als assistent. Thuis heb ik nog 2 kattenvriendjes zitten. Ik vind het ontzettend leuk om samen met Jamie Jane deze samenwerking aan te gaan en om haar achter de schermen ook te kunnen volgen en met jullie te kunnen delen!