top of page

Anky

"Als paardrijden makkelijk was, waren we morgen allemaal Anky!"

Ik kan wel zeggen, dat het een van mijn favoriete uitspraken is.

Waarom?

Simpelweg, omdat er gewoon zo veel komt kijken bij het paardrijden. De basis is daarin natuurlijk zeer belangrijk en het punt, waar je ook altijd weer naar terug keert. Maar laten we niet vergeten dat paardrijden een samenspel is. We hebben allemaal wel eens een dag, dat het paardrijden niet zo goed gaat als we zouden willen. Hoe eerder we dat accepteren, hoe beter dat is.


In mijn lessen, vertel ik mijn klanten altijd om naar je paard te gaan zonder verwachting. Dat het heel belangrijk is, om zonder verwachting op te stappen. Zo kun je nooit teleurgesteld raken. Ook al wil je zo graag verder met het niveau, waar je gestopt bent de vorige keer. Het is onvermijdelijk dat je soms even een set back hebt.


Met het paardrijden, ben je behalve met het rijden alleen, ook bezig met de samenwerking met je paard. Het belangrijkste aan het paardrijden is, dat niet alleen jij, maar ook het paard plezier haalt uit wat jullie doen. Dat je tevreden kunt zijn aan het einde van je rit en weet dat je in grote lijnen, samen aan het groeien bent.


Daarbij roep ik natuurlijk de standaard zinnetjes heel vaak;

"Los laten, van achter naar voren rijden".

"Tenen naar binnen draaien"

"Hakken laag"

"Handen rechtop"

"BELOON JE PAARD"

"Yessss, goed bezig!"


Maar most of all: "Als paardrijden makkelijk was, waren we morgen allemaal Anky!"


Denk daar maar aan, wanneer je er aan denkt om je paard op marktplaats te zetten!😃

En Anky, bedankt, je bent een voorbeeld voor velen!


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mama

bottom of page