top of page

Waar is je zweep?

Voor mij is het heel normaal, maar niet iedereen kan zijn paard begeleiden zonder zweep.


Mijn mening is dat je een paard toch niet kunt dwingen iets te doen. Als jij dat wel nodig vind, dan ben ik er om je te vertellen dat een samenwerking veel leuker is dan het afdwingen van wat dan ook!


Tijdens het longeren (en eigenlijk ook niet echt in het rijden), maak ik dan ook geen gebruik van een zweep. Ik geef mijn paarden aanwijzingen met mijn lichaam en de paarden weten goed wat ik verwacht, in vrijheid en aan de lijn.


Is dit makkelijk? Niet altijd. Is dit fijn? Ja zeker!


Toen mijn stalgenoot mij tijdens het longeren vroeg "waar is je zweep?" besefte ik dat mijn methode best vreemd kon zijn voor anderen.

Maar toch lijkt het me goed om dit eens te proberen! Probeer eens te communiceren met je dier. Uit te leggen wat je wilt met je lichaam. Niet alleen met dwangmiddelen.


Daarbij heb je veel meer ruimte en vrijheid, om je eigen lichaam te gebruiken. Minder spullen om mee te nemen en een paard wa

t er veel vrolijker van word. Ga jij de uitdaging aan?!

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mama

bottom of page