top of page

Paardenfluisteraar

Het leven van mij, als paardenfluisteraar;


Klanten zijn meestal erg blij om mij te zien, heel erg leuk natuurlijk! Ik kom door mijn diverse werkzaamheden door bijna het hele land. Mijn vaste klanten kennen mij en mijn diensten. Maar bij nieuwe klanten ontkom je niet aan het gesprek.


Klant: "Doe je dit fulltime?"

JJ: "Nee, ik doe een heleboel dingen. Ik heb een parttime baan. Ik scheer paarden, geef les en ik communiceer met dieren. Ik ben hoofdzakelijk paardenfluisteraar."


Zo'n gesprek kan vanuit daar echt twee kanten op.

"Ja, ik zag het op je website. Wat super leuk!" Zeggen klanten vaak enthousiast. Ik krijg de wildste vragen en natuurlijk willen ze graag weten of het wel goed gaat met hun geliefde paard.

Ik pik veel energieën op. Dus als dat niet zo was geweest, had ik daar al zeker iets van meegekregen. En waarschijnlijk ook al iets van laten doorschemeren naar de eigenaar.


Maar dan is er ook nog de reactie;

"Oo, ja sorry ik ben daar een beetje sceptisch over. Dat mag toch wel? "


"Ja! Tuurlijk mag dat!" Antwoord ik altijd meteen. Ik ben er niet om iemand te overtuigen in mijn 'gave' te geloven.

Het is bij mijn inzien ook niet eens een gave, maar gewoon je weg terug vinden naar het luisteren. Iets wat we als mensheid in de loop der tijd zijn kwijtgeraakt.

"Ik help mensen, die wat hulp nodig hebben met het luisteren. Of die op dit moment nog niet genoeg in zichzelf vertrouwen om hun paard te kunnen lezen".


Hoe het gesprek ook loopt. Ik ben altijd trots, om te vertellen dat ik mag vertalen. Dat ik met dieren kan en mag communiceren!


Of ze mij nog een keer vragen voor een scheer dienst, of les? Dat weet ik natuurlijk niet. Maar ik weet wel dat ik met mijn liefde, geduld en 'gave' vaak veel verder kom dan een ander.

"Nou, dat is nog nooit iemand gelukt" of "Wauw, ik had nooit gedacht dat..." zijn gebruikelijke termen als ik ergens ben geweest om te helpen.

Prachtige complimenten zijn dat! Dan mag je best sceptisch zijn over mij als paardenfluisteraar. Maar ik weet dat het komt omdat ik met paarden op een ander niveau kan communiceren. Daar ben ik erg trots op.


Ben jij team enthousiast, of team sceptisch?

262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mama

bottom of page