top of page

Ik heb opa gezien vandaag

Zoals beloofd, in de vorige blog. Ga ik vandaag wat verder in op hoe ik nou eigenlijk mijn eigen gevoel heb ontwikkeld.


Als klein kind wist ik al dat ik meer kon dan dat er met het blote oog te zien was. Ik heb altijd bepaalde gevoelens gehad die ik niet kon uitleggen. Zo heb ik als klein kind veel herinneringen gevoeld, waarvan ik wist dat het niet mijn herinneringen waren. Of misschien ook wel, misschien dat het wel de herinneringen zijn uit mijn vorige leven(s).


Zo heb ik altijd een bepaald gevoel gehad, over een avondklok. Soldaten die op straat liepen en het gevoel dat ik me moest verstoppen. Heel vreemd natuurlijk, voor iemand die ik een vrij land is geboren en nooit de oorlog heeft meegemaakt.

Ik heb daar eigenlijk nooit iets achter gezocht. Tot ik op latere leeftijd meer door kreeg over mijn "gave".


Op de middelbare school heb ik voor het eerst een echte ontmoeting gehad met de spirituele wereld, of nouja dat is wat ik denk. Het is iets wat mij duidelijk is bij gebleven.

Thuis vertelde ik in geuren en kleuren aan mijn moeder wat ik had gezien. "Ik heb opa gezien vandaag!". Mijn opa was al een aantal jaren overleden, ik zag hem heel duidelijk, achter een pilaar bij mij op school.

Mijn moeder vond het heel bijzonder en heeft ook verschillende van haar spirituele verhalen met mij gedeeld.


Sinds dien ben ik steeds nieuwsgieriger geworden naar het spirituele. Zo ging ik met mijn moeder naar spirituele beurzen toe. We waren altijd erg belangstellend en tegelijkertijd kritisch. We bleven graag op een afstandje bij verschillende tafeltjes staan, om even te 'proeven' of de 'helderziende' aan de tafel ook daadwerkelijk connecties had, of een gave. Of dat deze eerst naar informatie aan het vissen was, om zo een mooi verhaal rond te breien. Zo konden wij het kaf van het koren scheiden.


Bij ons thuis gebeurde regelmatig onverklaarbare dingen, nooit hele grote. Maar bijvoorbeeld een lampje wat aan ging of de bel, die midden in de nacht af ging en niet meer stopte met bellen. Zonder dat er aangebeld werd.

Ik ben in mijn leven verschillende mensen tegen gekomen, welke mij, zonder mij te kennen hebben verteld dat ik een 'voeler' ben. Hoewel ik denk dat iedereen wel gevoelig is, voelde ik me steeds specialer. Iedereen is in mijn ogen speciaal, maar ik kreeg ook steeds meer de drive om hier meer over te ontdekken.


In mijn opleiding alternatieve diergeneeskunde, kwam ik bij het onderdeel energetische therapie. Nooit geweten dat dit "een ding" was. Ik moest me hier verder in verdiepen en zo gezegd, zo gedaan.


Mijn opleiding heeft me een heel stuk geholpen, in de richting waar ik nu ben. Het heeft me inzichten gegeven. Ik denk dat ik daar een goede basis heb gelegd, om te doen wat ik nu doe.

Het is dan ook niet voor niets dat ik mensen graag deze zelfde handvaten wil bieden.


Ik kan jullie dan ook met trots vertellen, dat ik bezig ben met het zelf uitwerken van een cursus! Ik hoop jullie natuurlijk allemaal te mogen verwelkomen. Wil jij als eerste op de hoogte zijn? Volg dan vooral mijn social media kanalen!

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mama