top of page

Hoe het begon

Hoe begin je nou je eigen bedrijf? Wanneer is het het juiste moment?

Als het aan mij had gelegen, had ik waarschijnlijk nog steeds getwijfeld.


Altijd heb ik geweten dat ik een ondernemer ben. Ik ben niet gemaakt om orders op te volgen, ik wil graag de regels zelf uitmaken. Maar ik wil vooral ook een verschil maken, echt een verschil maken op mijn eigen manier. Met de overtuigingen waar ik achter sta!


Nu een jaar of 3 terug, was ik met een vriendin op een spirituele beurs. Er was een man, genaamd Sjoerd die een stand had, met allerlei soorten edelstenen voor zich. Hij zei tegen mij, kies er eens 3 uit. Niet wetende, dat ik zo een hele poos aan zijn tafel zou zitten en hij mij aan het begeleiden was naar waar ik nu ben.

Ik koos 3 stenen en het verhaal wat daar bij paste, dat ben ik kwijt. Maar wat ik nog weet als de dag van gisteren;

Ik kreeg een telefoon in mijn handen, een simpele oude Nokia, van Sjoerd. "Er staat een foto op en ik ga je niet vertellen wat voor foto. Jij gaat deze voor mij lezen en dan ga jij mij vertellen wie het is".


Een beetje verbaasd, deed ik gewoon wat er aan mij werd gevraagd. Voelen, wat voelde ik. Maar ook de telefoon in mijn handen vouwen, er hard op blazen en er aan ruiken. Wat rook ik, wat voelde ik en wat zag ik?

Sjoerd begeleidde mij daar feilloos doorheen, wat een vriendelijke man en wat een vertrouwen had hij in mij. Uiteindelijk wist ik hem te vertellen dat het ging om de hond, ik rook hout en een huiselijke geur. Maar ook natte hond, hihi. Heel bijzonder was deze ervaring voor mij.

Sjoerd vertelde mij, dat ik binnen 5 jaar mijn eigen praktijk zou hebben. Totaal niet overtuigd van mijn toekomst om binnen 5 jaar iets in deze richting te gaan doen. Sterker nog, ik had nooit gedacht dat er zo veel mensen zouden geloven in mij. Dat dit mijn hoofdtak zou worden binnen mijn bedrijf.


Toch heb ik dit bedrijf ook echt te danken aan mijn verloofde Remko. Hij bleef maar zeggen dat ik iets voor mezelf moest gaan doen, gewoon starten als ondernemer. "Je kunt het toch, les geven, paarden scheren". In het energetische heeft Remko heel lang niet gelooft. Toch is hij er ondertussen aan gewend, hij weet dat ik het kan. Misschien vindt hij het stiekem een beetje spannend, maar ik denk dat hij het toch ook wel leuk vindt.


Wanneer is de beste tijd om je bedrijf te starten? Nu!

Het enige wat je nodig hebt is dat kleine zetje. Laat mij je dat zetje geven. Geloof in jezelf, meer dan dat heb je niet nodig! Wil jij het verschil maken? Verras jezelf en anderen, zoals ik mezelf ook heb verrast. Wacht niet tot het te laat is en doe het nu!


Credits voor mijn prachtige logo aan mijn zusje Jo-Anna Jayne Bosman.

Wie dit logo heeft getekend en volledig zelf heeft bedacht!


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mama

bottom of page