top of page

Grenzen stellen.

Waar ligt jouw grens? En laat je anderen daar vaak overheen gaan?!


Ik begrijp als geen ander dat niet iedereen hetzelfde is. Meningen en werkwijzen zullen daarom ook vaker van elkaar verschillen.

Maar dan nog steeds, vind ik dat het belangrijk is om een ieder in zijn waarde te laten! Om gewoon respect te tonen en soms betekend dat ook erkennen dat je fout zit.


De afgelopen week zou ik een reading hebben van een paard. Zoals gewoonlijk gaat vooraf het riedeltje van het maken van de afspraak, die verliep als volgt;


2 juli 2022

Klant: "Hi! Ik zag dat je ook fotoreadings doet! Was benieuwd wat de kostten daarvan zijn"

Ik: "Hoihoi, ja dat klopt inderdaad. Een fotoreading kost 37,50 😊"

Klant: "En hoe gaat zowiets in zn werk?"

Ik: "Ik plan je dan in voor de eerst beschikbare week. Dat is op dit moment de week van 15 augustus. Ik ontvang dan graag van tevoren de benodigde gegevens. Dan krijg je in die week de fotoreading per mail verzonden!"

Klant: "Oke! Dan wil ik graag een plekje reserveren"

Ik: "Dan plan ik je in voor de week van 15 augustus. Ik wil je nog even wijzen op de algemene voorwaarden, die zijn te vinden op de site www.jjspaardenservice.com Ik ontvang graag tijdig de foto, naam en je mailadres 😊"

Klant: "👍🏻"Gister kreeg ik een bericht van de klant. De dame in kwestie had zelf wat problemen gehad met haar instagram. Natuurlijk heel rot, dat kan allemaal gebeuren. De gegevens werden daardoor een week te laat aangeleverd. (Mocht dit je overkomen, ik heb een mailadres en een contactformulier op de website, zelfs een telefoonnummer als je nood hebt dat het niet lukt🙂)

Ik kan helaas geen readings doen, waarvan de gegevens niet op tijd binnen zijn. Ik ben geen toverheks en daarbij staat ook dit aangegeven in de voorwaarden.


De klant gaat ermee akkoord zelf verantwoordelijk te zijn voor het tijdig aanleveren van de gegevens. Dit staat duidelijk in de vooraf gelezen algemene voorwaarden! Daarbij heb ik het ook nog 2x aangegeven bij het maken van deze afspraak.Blij was deze klant helaas niet. Mevrouw had zelf een bedrijf en ik had toch wel even een bericht kunnen sturen. Bijzondere gang van zaken, dat doet zij niet zo. Want ik zou toch betrokken moeten zijn bij mijn klant, ik zou me daar toch mee bezig moeten houden als ik ze aanneem.

Daar trek ik echt mijn grens! Ik ben zéér betrokken met mijn klanten. Ik neem de tijd voor iedere reading en ik doe dat met liefde!

Ik vertaal alles voor mijn klanten en ben soms zelfs tot midden in de nacht bezig met alle vragen en alles beantwoorden. Ik doe vaak foto's even tussendoor lezen voor een vraag die helemaal niet kan wachten, vraag daar niets voor terug en ben gewoon blij dat ik iemand maar kan helpen. Ik ga door totdat iedereen zich begrepen en gehoord voelt.

Het énige wat ik vraag, is zelf tijdig de gegevens aan te leveren. Ben ik dan gek?! Heb ik te veel gevraagd?!

Ik heb de klant verteld dat ik de reading niet zal uitvoeren. Wat een negatieve energie komt er gelijk vrij. Heel beladen. Nee, daar pas ik voor.

Het paard heeft recht op een eerlijke reading! Een reading zonder beladen energie. Als ik deze nu zou uitvoeren zou ik deze vervelende gedachten die de eigenaar mij achterlaat meenemen. Dat wil ik niet. Ik heb dan liever dat een ander de reading kan doen. Iemand die objectief is en een mooie reading kan doen voor het paard.Daarop ding mevrouw vandaag nog even verder. Ik moest het zien als opbouwende kritiek, of een tip. Want ze verwacht service en zij mag een mening hierover hebben en opnieuw kreeg ik de aanvallende tactiek van deze klant.

Een tip is voor mij niet om mij te vertellen dat ik niet betrokken ben bij mijn klanten. Dan ken je mij niet en dan ben je zeker niet een klant voor mij.

Als ik dit werk al 3 jaar op deze manier doe en het altijd goed gaat, zal het dan aan mij liggen? Of is dit gewoon echt iemand die het niet begrijpt?Een ieder die een eigen zaak heeft, heeft het recht deze in te vullen naar eigen wensen en haalbaarheid. Het is niet oké om zo om te gaan met mensen. Ik hoop dat mevrouw haar eigen klanten beter behandeld dan wat ze bij mij deed. Anders denk ik dat haar bestand gauw leeg is.Voor de ondernemers onder mij;
Weet dat als je niet gewaardeerd word, deze klant, niet jouw klant is!
Soms zou je zo iemand wel eens een spiegel willen voorhouden.

* De naam van het bedrijf en de klant heb ik uit respect weg gelaten uit dit bericht.*

395 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Mama

bottom of page